marți, 26 mai 2015

Vacanta in insula Lefkada - am fost acolo :)


Anul trecut, adica in 2014, am fost pentru prima data intr-o vacant in Grecia. De obicei, mergeam in Turcia si in Cipru, dar am zis ca dupa 6 ani de zile e cazul sa facem o schimbare si sa mai mergem si in alte tari si insule.  Am ales un sejurde o saptamana in Lefkada fiindca auzisem de la cativa colegi de munca este locul perfect pentru o vacant linistitoare si relaxanta. Am plecat pe la jumatatea lunii august si am prins o vreme excelenta fara vreo urma de nori pe cer.

Am ales sa plecam cu masina personala fiindca te poti opri cand ai tu chef si nu esti presat de timp. Drumul nu este lung, in jur de 1100 de km care se pot face lejer in 14, maxim 15 ore de condus, in functie de opriri. Bineinteles ca se poate ajunge si cu avionul pe insula dar veti pierde toate frumusetile de pe drum.

Lefkada nu este o insula foarte mare, are o suprafata de aproximativ 300 de kilometri patrati, iar in 3, 4 zile veti descoperi toate punctele de atractie de pe insula, restul zilelor vor ramane pentru relaxare deplina. Accesul pe insula se face cu ajutorul unui pod plutitor, iar drumurile din centrul insulei iti vor da impresia mai mult ca esti la munte decat la mare datorita padurilor de conifere de pe marginea drumurilor.

Ne-am luat cazare pe coasta vestica a insulei care este mai abrupt si mai stancoasa si plajele sunt mult mai spectaculoase decat cele de pe coasta estica. Cea mai frumoasa plaja de pe insula este de departe, Porto Katsiki care se afla in top 10 al celor mai frumoase plaje din Europa. Plaja este lunga si acoperita cu nisip fin si pietrecele albe, fiind marginita de niste stanci foarte abrupt. Pe toata durata verii si chiar in luna septembrie, apa este excelenta, temperatura apei nu scade sub 24 de grade. Apa Marii Ionice este pur si simplu senzationala, are o culoare de un albastru turcoaz care ii va misca pana si pe cei mai nepasionati.

Nici nu se poate compara cu plajele de pe litoraulul romanesc, iar ca si cheltuiala pot sa va spun decat atat: banii cu care am stat 7 zile in Lefkada nu mi-ar fi ajuns mai mult de 4 hai maxim 5 zile in Mamaia Nord