marți, 11 septembrie 2018

Compania ta ajuta la protejarea mediului?


Este bine cunoscut faptul ca in ziua de azi poluarea afecteaza toata lumea si se cauta modalitati prin care sa se combata fenomenul si majoritatea deciziilor se rezuma la diferite interdictii. Totusi, este esential ca orice organizatie sa se arata prietenoasa cu mediul inconjurator, prin activitatile desfasurate, iar in acest sens este ideala optarea pentru un certificat ISO 14001 care are in vedere chiar protejarea mediului. Acest lucru aduce o multime de avantaje, iar impreuna le vom descoperi pe cele mai importante.

Nu e nevoie de costuri ridicate
Unul dintre principalele avantaje este reprezentat de faptul ca nu este nevoie de costuri ridicate pentru obtinerea unui certificat ISO, indiferent de tipul sau si in special cel 14001. Cu alte cuvinte, costurile implicate sunt invers proportionale in raport cu beneficiile aduse, motiv pentru care aceasta este o solutie care merita luata in calcul in toate conditiile.

Se obtine in decurs de cateva ani
In schimb, pentru a obtine certificatul este nevoie si de proceduri complexe, care sunt puse in practica in decurs de cativa ani. Totusi, beneficiile pot fi observate gradual si nu direct la final, spre binele oricarei organizatii, motiv pentru care pot fi demarate procedurile necesare astfel incat se obtina rezultatele dorite mai repede.

O bila alba
Un certificat 14001 aduce o bila alba la portofoliul oricarei organizatii pentru ca presupune ca aceasta este profesionista, este preocupata de mediul inconjurator, dar si de conditiile angajatilor si nu este orientata numai catre profit.

Conditii mai bune de lucru
Asadar, cu siguranta orice angajat isi doreste sa aiba cele mai bune conditii de lucru, ocazie cu care poate sa obtina performante superioare, sa ramana motivati si nu numai, detalii care sunt importante in toate cazurile. Pe aceasta cale vor fi atrasi si cei mai buni angajati care vor prefera sa aiba de-a face cu un angajator profesionist.

Se diminueaza pierderile
Acest certificat 14001 nu este orientat numai pe protejarea mediului inconjurator intrucat prin intermediul sau se diminueaza consumurile inutile, ceea ce presupune ca se vor face economii considerabile la mai multe aspecte, astfel incat pe termen lung profitul va creste considerabil. Bineinteles, acesta este unul dintre obiectivele oricarei organizatii si este mai usor de atins prin obtinerea unui simplu certificat ISO.

Se cuceresc noi piete
Nu in ultimul rand, aceasta este o ocazie ideala prin care pot fi cucerite noi piete, care sa aduca alti clienti si venituri mai mari. O companie se poate dezvolta atat la nivel local, cat si national sau international, iar certificatele ISO sunt recunoscute in toata lumea, ceea ce reprezinta un mare avantaj in toate cazurile pentru ca vor avea aceeasi influenta in Romania ca in Statele Unite, in Asia sau in tarile din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu