vineri, 13 aprilie 2018

M-am hotarat sa vizitez capitala Belgiei


Bruxelles este considerat capitala Uniunii Europene pe buna dreptate, intrucat aici modernul pare ca s-a intalnit cu traditionalul, astfel ca turistii care aleg sa isi petreaca un concediu in capitala Belgiei vor avea parte de nenumarate atractii. De la piete in stil baroc, stradute medievale, la restaurante, baruri, zgaraie nori, toate alcatuiesc un scenariu ideal pentru majoritatea vizitatorilor. Astfel, oricine poate alege la Aerotravel zboruri catre Bruxelles, care sunt directe din mai multe aeroporturi mari ale Romaniei, ceea ce presupune ca turistii vor avea parte de mult confort si pot face economii considerabile de timp.


Piata Mare
Asadar, chiar in inima centrului vechi se regaseste cea mai mare piata a orasului, care este totodata si una dintre cele mai bine pastrate. Piata eleganta isi datoreaza sarmul cladirilor cu arhitectura deosebita, sculpturilor si fantanilor, cele mai multe dintre acestea fiind construite intre 1696 si 1700 in stil baroc, dar cu influente flamande. De asemenea, Piata Mare a fost infiintata in secolul al XI-lea, insa s-a dezvoltat considerabil in scurt timp si a devenit centrul economic si politic al orasului. Poate ca cea mai cunoscuta cladire de aici este Hotel de Ville, care a fost ridicata in anul 1402, iar la interior sunt gazduite cateva incaperi magnifice.

Palatul Regal
Cine ajunge in Bruxelles nu are cum sa nu includa pe itinerariul sau si Palatul Regal care este folosit in prezent de catre familia regala belgiana drept resedinta oficiala. Prezenta steagului belgian pe acoperis semnaleaza prezenta suveranului, iar in fiecare zi are loc o ceremonie de schimbare a garzilor la 14:30. De asemenea, in jurul palatului se regasesc mai multe cladiri care se deosebesc prin fatadele lor in stil neoclasic, iar printre acestea se numara si Palatul Academiilor de Stiinta, care a fost ridicat in anii ’20 de catre celebrul Victor Horta.


Muzeul de Arte
Acest muzeu trebuie sa fie vizitat in special de catre pasionatii de arta, dar nu numai, intrucat aduce o ocazie grozava de petrecere a timpului liber in Bruxelles. Acesta este unul dintre cele mai mari si mai cunoscute astfel de muzee din intreaga lume si a fost infiintat in 1881, totul incepand de la o colectie personala care era gazduita intr-un alt palat.

Parcul Cinquantenaire
Acesta a fost infiinat in 1880 pentru a aniversa 50 de ani de la inceputurile tarii, iar centrul acestuia este dominat de palatul Cinquantenaire si cele doua aripi ale sale au fost legate intre ele in 1905 prin adaugarea unui arc impresionant de catre arhitectul francez Charles Girault. De asemenea, in interior sunt gazduite doua muzee interesante, cel al Artei Regale si cel de Istorie, motiv pentru care cine alege zboruri catre capitala Belgiei trebuie sa isi aloce o zi pentru explorarea acestui parc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu